Are cineva variantele: 19,22,24,26,81,87 ?

Rezolvari si solutii pentru partea II

Are cineva variantele: 19,22,24,26,81,87 ?

Mesajde bopius pe Mie Mai 21, 2008 12:32 am

Are cineva rezolvarile variantelor acestea?
bopius
Elev
 
Mesaje: 6
Membru din: Mie Mai 21, 2008 12:21 am

Re: Are cineva variantele: 19,22,24,26,81,87 ?

Mesajde Attila pe Lun Mai 26, 2008 10:46 pm

II. 19. (prietenie)

După părerea mea, politica Ileanei Vulpescu din acest citat este falsă şi nu sunt de acord cu ea. Ea susţine că prietenia trebuie tratată cu distanţă. Eu cred că fără a oferi totul şi a nu cere nimic nu poţi simţi împlinirea oferită de prietenie. Duşmanul este cel care face rău intenţionat şi o poate face încă o dată, fără a putea vreodată să se apropie de sufletul celuilalt ca un adevărat prieten.
Un prim argument este că doar cel capabil să te accepte cu defectele tale, fără a pretinde să te schimbi, este un prieten adevărat. El cunoaşte cântecul inimii tale şi îl poate cânta atunci când ai uitat versurile. Prietenul nu va înşela aşteptările niciodată intenţionat şi de aceea nu va putea face rău precum un duşman. De exemplu, atunci când greseşte, pentru că e omeneşte, nu o face cu răutate, chiar dacă ne cunoaşte punctele slabe şi prietenia va rezista obstacolelor.
Pe de altă parte,duşmanul trebuie tratat cu rezervă şi atenţie, cu oarecare respect, dar niciodată ca pe unul care se va putea într-o zi apropia de sufletul meu. Spre exemplu, duşmanului îi se poate vorbi frumos, fără a avea altceva de împărţit cu el, şi mai ales, fără a dori vreodată răzbunarea.
În concluzie, cu teama de dezamăgire, omul nu va descoperi niciodată ce este prietenia. Un prieten adevărat caştigat într-o viaţă nu se poate transforma peste noapte într-un duşman, iar cel care ne-a vrut răul nu va merita niciodată încrederea noastră.

(Alexandra Pasăre, 12 B; coord. prof. Elena Apostol)




II. 87 (singurătate)

Atunci când suntem singuri, trebuie să folosim momentele de solitudine pentru a face o introspecţie în strafundul propriului suflet.
De multe ori, prinşi în vârtejul activităţilor de zi cu zi, al faptelor mărunte, nu mai apucăm să ne ascultam vocea interioară. Ar fi bine ca seara, când punem capul pe perna, să ne analizăm în linişte faptele din acea zi şi să ne facem un bilanţ al lucrurilor întâmplate, să ne gândim dacă suntem multumiţi de ceea ce am realizat. Ar fi bine de asemenea să ne analizăm mai des sentimentele şi să ne ascultam vocea inimii. Dacă în fiecare seară sufletul nostru va fi împăcat cu ceea ce noi am facut în acea zi, dacă noi suntem multumiţi de propriile fapte, atunci cu siguranţă, deşi aparent singuri, vom avea alături cel mai bun prieten, propriul nostru eu.
În concluzie, sunt singuri numai cei care nu-şi hrănesc sufletul cu fapte şi sentimente şi care neavând grija de cel mai bun prieten al lor, îl lasă să se usuce şi să îmbătrânească de tănâr.

(Andrei Popescu, 12G; coord. prof. dr. Nicolae Scurtu)
Attila
Elev de nota 10
 
Mesaje: 130
Membru din: Joi Mai 08, 2008 5:39 pm

de Robot pe

Robot
 
Mesaje: 1
Membru din: 2008
Locaţie: IT


Înapoi la Limba si literatura romana - numai variante rezolvate - Subiectul II

Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Bing [Bot]