Bacul la filosofie

Re: Bacul la filosofie

Mesajde LoveTifa pe Joi Mai 07, 2009 5:17 pm

buna..as dori si eu cateva rezolvari si de la partea a 2a si a 3a..plsss :D ms mult,ca eu m-am apucat de recapitulat iar :D
LoveTifa
Elev
 
Mesaje: 3
Membru din: Mie Mai 06, 2009 7:40 pm

Re: Bacul la filosofie

Mesajde Filosofie pe Mie Mai 20, 2009 7:09 pm

Filosofie
Elev
 
Mesaje: 4
Membru din: Mar Apr 07, 2009 9:56 pm

Re: Bacul la filosofie

Mesajde andruzza pe Vin Mai 22, 2009 10:06 pm
waw :shock: multumim mult .. chiar aveam nevoie de asa ceva .. k unele rasp nu le gasesc in carti iar profa nu prea le are :( multumesc mult :D
andruzza
Elev
 
Mesaje: 15
Membru din: Dum Mar 29, 2009 12:28 pm

Re: Bacul la filosofie

Mesajde andreutza_1515 pe Lun Iun 01, 2009 8:47 pm
le mai puteti uploada odata va rog? ca nu mai merg link-urile :( ...

Multumesc anticipat
andreutza_1515
Elev
 
Mesaje: 4
Membru din: Sâm Mar 14, 2009 11:50 am

Re: Bacul la filosofie

Mesajde Filosofie pe Mie Iun 03, 2009 10:31 am

Cine vrea sub. filosofie dati buzz la iD mano_colonel
Filosofie
Elev
 
Mesaje: 4
Membru din: Mar Apr 07, 2009 9:56 pm

Re: Bacul la filosofie

Mesajde AlexandrinaChelu pe Vin Iun 26, 2009 3:08 pm

Si eu dau bacalaureatul din filosofie. Eu va propun o rezolvare la Var 1, partea I, daca este buna si pentru voi:

1. Termenul FILOSOFIE provine din limba greaca, compunandu-se din "filos" (iubitor de) si "sofia" (intelepciune). Asadar, etimologic inseamna "iubirea de intelepciune". Termenul a fost creat de Pitagora sau Heraclit, la Pitagora aparand, dupa unele marturii antice (Cicero, printre altii), justificarea ca intelept nu poate fi decat zeul, omul poate fi doar aspirant la conditia intelepciunii divine, poate deveni doar iubitor de intelepciune, adica "filosofos".
2. Una din intrebari poate viza viata, ca energie proprie naturii terestre, preocupandu-ne rostul pentru care pe planeta Pamant a aparut acest mod de organizare a lumii materiale, acest elan vital de care vorbea Bergson, care prin evolutie ajunge sa se manifeste prin specia umana. A doua intrebare vizeaza sensul vietii umane individuale. De ce traim? Viata noastra se desfasoara fara niciun rost ascuns sau are un sens, un talc, un temei care ne depaseste?
3. Pentru Ludwig Wittgenstein, reprezentant al gandirii neopozitiviste, filosofia nu mai este considerata o doctrina, adica un ansamblu de idei, ci o activitate de clarificare a gandurilor, o analiza critica a limbajului in vederea eliminarii "incurcaturilor" generate de folosirea improprie a unor cuvinte. Asadar, filosofia nu mai urmareste, precum filosofia traditionala, obtinerea unei imagini definitive, unice asupra realitatii si nici rezolvarea definitiva a unor probleme. Ea trebuie sa vina ca o terapie mintala, menita sa elibereze gandirea de capcanele limbajului. De exemplu, folosirea substantivului "timp" ne predetermina sa gandim timpul mai degraba ca pe un lucru, ca pe o substanta, decat ca pe o relatie. Judecand filosofia si stiintele dintr-o perspectiva logistica, Wittg considera ca intre lume si limbaj exista o corespondenta, astfel, obiectelor le corespund numele lor (substantivele), iar faptelor le corespund propozitiile. Filosofia devine astfel activitatea de clarificare a limbajului enuntat despre obiecte si fapte, adica de clarificare a propozitiilor stiintelor naturii, singurele care au sens. Propozitiile filosofiei traditionale trebuie abandonate pentru ca sunt lipsite de sens.
4. Omul, in conceptia lui Lucian Blaga, este o existenta intru mister si pentru revelare, adica o fiinta capabila sa treaca dincolo de orizontul imediat al satisfacerii nevoilor vietii, intr-un alt orizont, cel al misterului, un orizont transcendent, al tainelor ontologice, care nu se va dezvalui niciodata, dar pe care omul nu va inceta sa-l sondeze in vederea deslusirii lui. Rezultatul acestor stradanii revelatorii sunt operele culturale (artistice, filosofice), adica produse ale creatiei culturale. Omul trebuie ca o existenta pentru care creatia devine sensul adanc al vietii.
5. Filosofia e un mod de viata - Platon. Sau Filosofia a reprezentat totdeauna o stradanie a filosofilor de a oferi oamenilor un indrumar in viata.

Cine ce mai spune despre filosofie? DE CE ATI ALES ACEASTA OPTIUNE?! :) Pentru mine, e materia favorita.
AlexandrinaChelu
Elev
 
Mesaje: 1
Membru din: Vin Iun 26, 2009 2:51 pm

Re: Bacul la filosofie

Mesajde andreutza_1515 pe Sâm Iun 27, 2009 9:13 am

este cineva care da bacul la filosofie la proba E? adica miercuri? :D... daca da... dupa ce dati sa postati pe net ce va picat:d.. va rog...
andreutza_1515
Elev
 
Mesaje: 4
Membru din: Sâm Mar 14, 2009 11:50 am

Re: Bacul la filosofie

Mesajde Timea pe Sâm Iun 27, 2009 3:03 pm

Nu aveti rezolvari si in limba maghiara?
Timea
Elev
 
Mesaje: 6
Membru din: Sâm Mai 16, 2009 1:56 pm

de Robot pe

Robot
 
Mesaje: 1
Membru din: 2008
Locaţie: IT

Anterior

Înapoi la Filosofie

Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Google [Bot]